Drag què? DRAG QUEER!

13/5/2019

Potser hauràs sentit alguna vegada el nom drag king o drag queen... Es tracta de persones que, amb la vestimenta i l'actitud, performen un gènere diferent al seu, barrejant art i ofici.

 

QUÈ FAREM?

 

Un taller drag és un espai, poc teòric i molt pràctic, on col·lectivament explorarem el tema de la identitat i de l'expressió de gènere (és a dir com ens expressem i ens veuen: de forma femenina, masculina, andrògina...). 

 

Ho farem amb dinàmiques teatrals i amb jocs, individuals i de grup, que ens ajudaran a donar vida a una part de la nostra personalitat que coneixem poc. Escollir un nom, una professió, una forma de parlar o de vestir...Ens donarem permís per ser un altra persona durant algunes hores!

 

QUÈ ACONSEGUIREM?

 

Explorar els estereotips de gènere relacionats amb la nostra identitat, per guanyar consciència a la vida diària respecte quines accions realitzem i quines reprimim o són menys habituals per a nosaltres, degut als mandats de gènere. 

 

Prendre consciència d'això ajuda a decidir si ens agrada com ens presentem al món o si, en canvi, reproduïm certes maneres perquè és allò que s'espera de nosaltres. En tots els casos, es tracta de sentir-nos més lliures, escollint què ens ajuda al nostre dia a dia i què esdevé un pes.

 

A QUI VA DIRIGIT?

 

Poden participar a aquest taller totes les persones, trans* o cis: persones que es consideren dones o no binàries, de gènere fluid, homes, etc. L'únic que necessitem és la curiositat, les ganes d'explorar i de compartir un espai d'assaig des del respecte.

 

Hem decidit dir-li queer per donar la benvinguda a totes les identitats que vulguin participar i explorar. I per portar l’experimentació, per a qui vulgui, més enllà de les categories dona i home.

 

QUÈ HEM DE PORTAR?

 

Per participar, hauràs de portar roba d'un gènere o d'una expressió de gènere que desperta la teva curiositat i que habites poc en el teu dia a dia. Per exemple: sóc una dóna molt “masculina” i m'agradaria saber com se sent viure a la pell d'una senyora pija. O sóc una noia amb una expressió neutra i m'agradaria experimentar una identitat o expressió masculina. 

 

Si et ve de gust, porta més roba de la que faràs servir, per poder compartir-la amb les companyes i crear un armari col·lectiu on totes puguem trobar un atrezzofabulós!

 

PROPER TALLER?

 

- 12 de desembre de 17'30 a 20'30h a la llibreria Prole (C. Borrel 100). 

- 17 de desembre de 17’30 a 20’30h (lloc per confirmar).

 

És gratuït, però la inscripció és necessària -> formacio@enrutat.org

 

T'HI ESPEREM!

Please reload

Entrades destacades

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Entrades recents
Please reload

Arxiu
Please reload

Buscar por tags
Please reload

Segueix-nos
  • Negro Facebook Icono
  • Negro del icono de Instagram
  • Negro del icono de YouTube