top of page

DIVERSITATS SEXUALS I DE GÈNERES

INFANTS

FAMÍLIES

Contes diversos

Canta contes per a les diversitats sexuals i de gèneres

Crearem un espai màgic entre sons i colors per descobrir diferents històries. Al Marc li agraden els espaguetis, fer castells a la sorra, ficar-se vestits i cantar cançons, el voleu conèixer? La Laura té dues mares, una la va a buscar a l’escola i l’altra la recull. A la nit sopen totes tres juntes i parlen del seu dia, voleu saber com els hi ha anat avui?

A la varietat està el gust

Diversitats sexuals i de gèneres a primària

Crearem un espai d’intimitat on conèixer i donar visibilitat a lesbianes, gais, bisexuals, trans* i a persones no binàries. Compartiran vivències pròpies, que ens permetran reflexionar i qüestionar les rígides normes masclistes sobre la identitat de gènere i l’orientació afectiu sexual. Avisem! Serà commovedor, profund, bonic i trencarem uns quants estereotips pel camí!

Please reload

Família, us vull dir una cosa!

Taller sobre diversitats sexuals i de gèneres

Aquest taller és un espai de trobada per famílies que vulguin crear espais més amables i inclusius per les seves fillis, filles i/o fills, donant la benvinguda a les diversitats sexuals i de gèneres. Seguim vivint en una societat on se’ns limita per patrons molt rígids de com ens hem d’expressar o estimar i això pot generar des d’incomoditat a un greu malestar. Ampliarem el marc de referència i obtindrem estratègies i recursos alhora que ens farem moltes preguntes i compartirem, en la mida que vulguem, dubtes, pors i alegries.  

Please reload

GRUPS DE DONES I PÚBLIC GENERAL

A la varietat està el gust

Taller sobre diversitats sexuals i de gèneres

  • Tay: És la primera vegada que estic amb algú des que no em dic Montse... 

  • Naima: Estic tan bé soltera! Però el meu pare segueix pressionant-me amb què trobi parella i que aquesta sigui definitivament un home! Mai entendrà la meva bisexualitat...
     

Crearem un espai d’intimitat on conèixer i donar visibilitat a lesbianes, gais, bisexuals, trans* i a persones no binàries. Compartiran vivències pròpies, que ens permetran reflexionar i qüestionar les rígides normes masclistes sobre la identitat de gènere i l’orientació afectiu sexual. Avisem! Serà commovedor, profund, bonic i trencarem uns quants estereotips pel camí!  

Teatre-fòrum contra el masclisme i la LGTBIfòbia a les aules

Peça de teatre-fòrum, per grups grans, per sensibilitzar sobre les diversitats sexuals i de gènere i visibilitzar les pressions degut als estereotips de gènere, generant processos de mobilització del jovent, als centres educatius.

Analitzarem situacions que els i les joves es troben en el seu dia a dia, a les aules i fora d’aquestes, que tenen a veure amb la seva manera d’expressar-se, relacionar-se i els rols de gènere. I ho farem des del cos, assajant per transformar les actituds i comportaments masclistes i LGTBIfòbics i que l’alumnat esdevingui un agent de canvi.

Please reload

JOVES

Juga a construir un món feminista

Fira lúdico- reflexiva feminista

Fira lúdico-reflexiva per a tots els públics amb activitats participatives al voltant dels feminismes i les diversitats sexuals i de gènere. 

Reflexionarem a través de jocs mentre passegem pel nostre municipi. Imaginarem i visibilitzarem vides lliures de violències masclistes i LGTBIfòbiques, fomentant unes relacions equitatives i sanes, mitjançant propostes interactives.

Crearem un espai de confiança, seguretat i diversió on explorar els extrems de les polaritats socialment conegudes com masculines i femenines. Veurem com les fem servir per expressar-nos i després ens donarem permís d’anar cap a la polaritat menys coneguda, o de visitar què hi ha entremig.

 

Explorarem els estereotips de gènere i els performarem amb eines lúdiques i teatrals, amb música, maquillatge i diversió! Ens ajudaran a donar vida a una part de la nostra personalitat que coneixem poc i/o ens donarem permís per ser un altra persona durant algunes hores!

Reapropiant-nos de les nostres vides

aller d’apoderament i visibilitat de lesbianes, dones bisexuals i trans*

  • Recordes quan eres adolescent? T’hagués agradat conèixer lesbianes, dones bisexuals i trans* o persones amb un desig, expressió o identitat de gènere fora de les normes hegemòniques?

  • Creus que és important que els i les joves tinguin més referents LGTBIQ+? Vols contribuir a que les diversitats sexuals i de gèneres estiguin més presents a l’educació? 
     

En aquest taller, generarem un espai d'intimitat i confiança per contribuir a l’apoderament de les lesbianes, dones bisexuals i trans* a través dels vincles, la xarxa i la vindicació de les nostres històries. Elaborarem els nostres relats de vida a partir del coaching narratiu i obtindrem eines pedagògiques per anar a centres educatius i espais no formals per a joves, a explicar-los en primera persona. Les persones que han participat en edicions anteriors defineixen l’experiència com: “profundament apoderadora i transformadora per mi i per les i els joves dels tallers”. 

Anima’t! Volem sentir la teva veu! Per a més informació

Please reload

PROFESSORAT

La diversitat a l’escola i a l’insitut

Taller sobre diversitats sexuals i de gèneres

Aquest taller contribueix a seguir creant espais més segurs a les escoles i instituts, on totes les persones ens puguem expressar, estimar i viure com vulguem. En les últimes dècades s’han donat avenços en la visibilitat i els drets de lesbianes, gais, bisexuals, intersexuals i trans* (LGTBI+), però sovint no es tradueixen a la vida quotidiana ja que el bullying LGTBIfòbic es segueix donant a la majoria de centres educatius, amb greus conseqüències per a tota la comunitat educativa. El professorat som peces claus per garantir la visibilitat i la lliure expressió de les diversitats sexuals i de gèneres, detectant i lluitant contra la LGTBIfòbia. En aquest taller aportarem coneixements, eines i estratègies en aquest sentit, posant èmfasi en l’autoreflexió sobre els valors que transmetem. 

Please reload

bottom of page