Equip

Som un equip de professionals de les ciències humanes i socials amb àmplia trajectòria, adquirida tant professionalment com als moviments socials. 

Gaudim treballant conjuntament, compartim l’enfocament vivencial i ens enriquim a través de la diversitat de mirades. Creiem en allò que fem i apostem per construir una societat on es valori la diversitat i la vida estigui al centre. 

LAURA_opt.jpg

Laura Poch i Riquer 

Coach i facilitadora, especialitzada en plaers, sexualitats i relacions.

Una de les meves motivacions principals és poder acompanyar a persones i grups a comprendre’s de manera més profunda. Confio en el procés i entenc la diversitat com una aliada. En la meva manera de treballar aporto valor al camí fet i visió de cap a on anem. 

En els últims 12 anys he desenvolupat múltiples programes educatius per a la prevenció de violències masclistes i heteronormatives, treballant a nivell grupal i coaching individual amb persones de totes les edats. De la meva formació destaco el màster en coaching i lideratge personal de la UB i la psicologia orientada a processos (5 anys de facilitació de grups i teràpia) del ITP. 

Sóc cofundadora d’Enruta’t i actualment lidero l’entitat. 

MAR_opt.jpg

Mar Quintana i Pascual

 

Sociòloga feminista especialitzada en afectivitat i sexualitat. 

Compto amb més de 10 anys de trajectòria com a coordinadora, formadora i tallerista en aquestes temàtiques. 

 

Em motiva treballar amb la comunitat educativa i encara més amb joves. Fer reflexionar, prendre consciència, aprendre mútuament i acompanyar per encaminar-nos cap a una societat feminista. A nivell formatiu destaco el màster en estudis de dones, gènere i ciutadania i el postgrau de monitora en educació sexual. D’altra banda, la formació en expressió corporal, i altres, m’han aportat eines per incorporar l’enfocament vivencial i creatiu que considero fonamental a la nostra tasca.

Actualment sóc membre d’Enruta’t on coordino activitats i projectes amb entusiasme.

TAYEL_opt.jpg

Tayel Fuentealba Campos

Tallerista i formadori en diversitats sexuals i de gèneres

Durant els últims 10 anys he viscut el procés migratori des de Santiago de Xile a Barcelona i també el trànsit en l'expressió de gènere. Aquesta experiència encarnada m'ha permès comprendre la importància d'educar entorn les diversitats sexuals i de gèneres i l'antiracisme.

A nivell formatiu destaco la llicenciatura en educació especial que em va lliurar valors sòlids pel que fa a diversitat funcional i el màster en psicologia de l'educació per la UB. Actualment segueixo formant-me en antiracisme i a nivell corporal en interpretació teatral.

Compto amb més de 12 anys d'experiència treballant amb joves i persones adultes. Des de fa 5 anys sóc col·laboradori d'Enruta't amb el projecte Reapropiant-nos de les nostres vides i actualment formo part de l'equip. Aportant en la creació d'espais per repensar les identitats així com qüestionar la cisheteronormativitat. 

NOEMI_opt.jpg

Noemi Santarella

Tallerista i formadora en

diversitats sexuals i de gèneres.

M'apassiona treballar per a fer emergir relacions bentractants a les aules i possibilitar espais de diàleg i d'escolta. També em motiva aportar visions diferents a les que en el dia a dia tenen més força, per encaminar-nos cap a un món més lliure i respectuós de l'entorn i de tots els éssers.

La meva trajectòria comença amb l'activisme feminista i per a l'educació pública. Paral·lelament m'he format en filologia espanyola i en traducció i interpretació, on he pogut valorar la importància del llenguatge en la creació de realitats justes i inclusives. Actualment m'estic formant com a facilitadora de grups en la formació trianual de Fil a l'Agulla i de l'ITP, segons la metodologia de treball de processos.

 

A Enruta't aporto la creació d'espais per repensar les identitats així com qüestionar la cisheteronormativitat. 

MARIA_opt.jpg

Maria Sangés Grau

 

Comunicadora i educadora especialitzada en gènere.

Amb molts anys d'experiència com a tallerista a l'esquena tant en espais formals com de lleure, combino les meves grans passions i especialitats. Sóc professora d'educació social i intento impregnar tot el que comunico d'una perspectiva de gènere transversal, que trasllado també als tallers i formacions. 

 

Tot i la meva formació com a comunicadora, destaco dues apostes posteriors que són les raons per les quals em dedico i brindo el meu temps a la transformació social: el màster en educació en valors i ciutadania i el màster en investigació aplicada en estudis feministes i de gènere. Entenc l'educació com un pilar fonamental per construir-nos i qüestionar-nos en aquest procés, i la concebo des d'una perspectiva feminista i crítica amb el que ens envolta.

 

A Enruta't, amb els tallers i l'acompanyament amb infants i joves, creo, comparteixo i intercanvio eines i estratègies per a poder combatre les violències amb les que convivim i lidiem cada dia.

Transversal a tota la feina

EMI_opt.jpg

Emilia Córdoba Montero

 

Tècnica administrativa.

Sóc la secretària i aporto organització, donant suport en les tasques administratives i de gestió​, contribuint amb entusiasme a la necessària sostenibilitat de l’entitat. Tinc més de 20 anys d'experiència en l'àmbit d'atenció al públic.

 

La meva arribada a Enruta’t al 2013 va coincidir amb un gir a la meva vida laboral. M’ha obert la porta als temes d’igualtat i a la necessitat de les feines que realitzem des de l’entitat.  Em sento molt satisfeta i orgullosa de treballar amb aquest equip i poder aportar el meu gra de sorra per construir una societat més justa.

COL·LABORADORES

Andrea Francisco Amat

​Doctora en Ciències de la Comunicació, periodista i educadora social.

He estat professora durant 10 anys en el Departament d'Educació de la Universitat Jaume I. Formo part de l'equip del IUDESP i del grup de recerca Transgrede, Investigant la diversitat per a una ciutadania crítica.

 

Col·laboro amb Enruta't en els equips de coordinació de Projectes Europeus i del projecte de Reapropiant-nos de les nostres vides. 

Rai Crespí Ripoll

 

Formador en masculinitats responsables i terapeuta gestalt, llicenciat en Antropologia.

He format part de l’equip del Servei d’Atenció a Homes de l’Ajuntament de Barcelona gestionant i executant projectes de promoció de masculinitats saludables i igualitàries.

 

A Enruta’t col·laboro en l'acompanyament a parelles que fem en coteràpia.

image_opt.png

Equip Reapropiant-nos de les nostres vides

​Som el Mirko, Tayel, la Noe, la Débora, l’Andrea, la Judit, la Mar, MarArnau, el Jose i la Laura.

 

Venim de disciplines diverses i ens uneix l'amistat i el compromís de què els instituts siguin espais més amables on poder pensar, repensar i construir-nos des de desitjos i identitats diverses.  

 

Des d'Enruta't apostem per incloure les diversitats sexuals i de gèneres als instituts, amb aquesta voluntat vam crear el projecte Reapropiant-nos, on compartim amb joves les nostres vivències i experiencies fora de la cisheteronormativitat.