top of page

I la meva mitja taronja, on és?

Taller de prevenció de la violència masclista a la parella

 • I la Júlia, tampoc ve avui?

 • No, és amb el Marc... que des de què estan sortint ha desaparegut del mapa!
   

Analitzarem com es construeixen les relacions de parella, centrant-nos en els elements masclistes i els provinents de l’amor romàntic patriarcal, que podrien contribuir a establir relacions abusives. Partirem de les nostres vivències per a fer un bon pas endavant en la transformació d’aquests elements i imaginarem i aportarem estratègies per construir relacions, més sanes, igualitàries i lliures de violència!

 

-------------------------------------------------------------------

Només sí és sí

Taller de prevenció de violències masclistes sexuades

Les violències masclistes s'expressen per diferents canals i un d’ells és la sexualitat.

En aquest taller revisarem els estereotips de gènere relacionats amb la sexualitat i l'afectivitat, practicarem l'assertivitat i l'empatia, per conèixer i comunicar millor allò que volem o no.

Identificarem en què es concreten les violències masclistes sexuades per trobar estratègies que ens ajudin a combatre-les i a construir relacions lliures i apoderadores, tant en l’àmbit sexual com en tots els altres.

-------------------------------------------------------------------

Però si ja ho ha fet tothom!

Taller d’educació afectiu sexual apoderadora

 • La Carlota està emocionada perquè el proper cap de setmana per fi podrà estar a soles a casa amb la Berta, la seva parella. Com serà la seva “primera vegada”?

 • Albert: Aquest finde per fi vaig vaig quedar amb l’Helena!! 

 • Jordi: Ole tiu!! I què? Ho veu fer?  A què es refereix el Jordi? A l’Albert li van agradar els petons que es van fer amb l’Helena, però no vol semblar “menys guai” davant de l’amic… Què li respondrà?
   

Oferim una visió integral de la sexualitat que inclou la perspectiva feminista i les diversitats sexuals i de gèneres. Al taller, coneixerem més el nostre cos per aprendre a gaudir-nos més i millor. Reflexionarem sobre els mites i les pressions que rebem i crearem un espai de confiança per treballar l’autoestima i la comunicació assertiva, factors importantíssims per viure la  sexualitat de forma responsable, lliure i a la pròpia manera!

-------------------------------------------------------------------

A la varietat està el gust

Taller sobre diversitats sexuals i de gènere 

 • Tay: És la primera vegada que estic amb algú des que no em dic Montse... 

 • Naima: Estic tan bé soltera! Però el meu pare segueix pressionant-me amb què trobi parella i que aquesta sigui definitivament un home! Mai entendrà la meva bisexualitat...

 

Crearem un espai d’intimitat on conèixer i donar visibilitat a lesbianes, gais, bisexuals, trans* i a persones no binàries. Compartiran vivències pròpies, que ens permetran reflexionar i qüestionar les rígides normes masclistes sobre la identitat de gènere i l’orientació afectiu sexual. Avisem! Serà commovedor, profund, bonic i trencarem uns quants estereotips pel camí!

 

------------------------------------------------------------------- 

Més enllà del blau i el rosa

Coeducació a secundària

En aquest taller partirem de les nostres vivències per identificar quins models de gènere hem après i quines conseqüències tenen per a nosaltres i les persones del nostre voltant. Utilitzarem dinàmiques participatives i del teatre social que facilitin la reflexió a la vegada que aportin estratègies per contribuir a transformar els estereotips de gènere i així créixer i viure, sentint-nos més lliures.

CERCLES LILES

Cercles no mixtes

Al llarg de 2/3 sessions, treballarem a partir de grups no mixtes com a eina per a l’apoderament femení i la
consciència i responsabilització masculina. Aquesta metodologia permet un espai d’intimitat que propicia la sinceritat, l’empatia i el reconeixement cap a totes aquelles violències exercides o rebudes. Al llarg de les sessions farem un treball gradual de les següents temàtiques:

 • Qüestionament de l'amor romàntic patriarcal: mites i violències (taller no mixt).

 • Prevenció i abordatge de les violències sexuals (taller no mixt).

 • Cercle restauratiu d'escolta i elaboració d'estratègies col·lectives (taller mixt).

-------------------------------------------------------------------

A cop de likes

Taller de prevenció de violències masclistes a les xarxes socials

Les xarxes socials són una gran eina de comunicació i interacció. Però no són neutres i tot i els seus beneficis, també s’hi reprodueixen violències masclistes, LGTBIFòbiques, racisme i altres formes d’odi, com a extensió de l’espai físic. 

Cal, doncs, fer visible aquesta realitat i aprendre a detectar quins són els mecanismes que s’utilitzen, quins missatges i conseqüències genera i trobar estratègies individuals i col·lectives per combatre-ho. En definitiva, s’acompanyarà a l’alumnat per a un ús més crític i responsable de les xarxes socials, sobretot en clau de gènere.

-------------------------------------------------------------------

I a tu, què t'importa?

Taller de prevenció del Bullying

 • L’Ona és una prin-ga-da! 

 • El Yun, la Jessica, la Clara i el Biel no saben com fer-s’ho, no els hi agrada que es fiquin amb l’Ona però no diuen res per por a estar al punt de mira.

 

Saps qui té un paper clau a l’assetjament escolar? En aquest taller sortirem de les etiquetes de «víctima» i «agressor/a» per a centrar-nos en el grup, en les persones espectadores, les quals tenen molt poder per a mantenir o canviar la situació! Ho farem partint de vivències personals, per tal d’entendre i cuidar les relacions que establim, fomentar la capacitat d’agència i trencar amb aquestes dinàmiques. 

bottom of page