top of page

Més enllà del blau i el rosa

Taller de coeducació a primària

  • ​El Marc i la Laila són nòvios! 

  • Les nenes boniques van nètes i polides...

  • Els nens no són carinyosos...

El gènere massa sovint determina a qui se li permet plorar, ballar, cridar, jugar o cuidar a més d'encorsetar les relacions entre nenes i nens...En aquest taller crearem un espai que, a partir de les nostres vivències, ens permeti veure com ens afecten aquests models de gènere i trencar amb clixés. Usarem dinàmiques participatives basades en situacions del dia a dia en què els infants fàcilment s’hi sentiran identificats. Això ens facilitarà buscar eines i estratègies amb el propi grup, per tal de transformar els estereotips i poder crèixer i viure sentint-nos més lliures.

------------------------------------------------------------------

Hi ha bromes que no fan gràcia!

Taller de prevenció del bullying

2 sessions

A la Irene no li ve de gust anar a l’escola, explica que ningú vol jugar amb ella i que li fan bromes que no li fan cap gràcia. Què està passant?
 

Treballarem eines necessàries per a prevenir i posicionar-nos davant d’una situació d’assetjament escolar. Ens centrarem en la cura del grup, la comunicació no violenta i la capacitat d’agència, sobretot de les persones observadores que poden contribuir a mantenir el Bullying o a parar-lo! A més, practicarem per crear relacions més amistoses i menys violentes.

------------------------------------------------------------------

A la diversitat està el gust!

Diversitats sexuals i de gèneres a primària 

Crearem un espai d’intimitat i confiança per reflexionar sobre com ens relacionem amb la diversitat. Està present a les nostres vides? I a la classe? És un valor? Com es reflexa als nostres grups: incloem, excloem, ens sentim lliures? Utilitzarem històries en primera persona, que ens obriran la mirada sobre les relacions, les famílies, les identitats, etcètera. 

------------------------------------------------------------------

Emocionar-te!

Educació emocional i expressió corporal 

En aquest taller reflexionarem sobre les emocions que coneixem i quan i com les sentim i utilitzem. A més ens qüestionarem quins models de gènere hem après entorn les emocions i quines son les seves conseqüències. Usarem la creativitat, la improvisació i la dansa per a descobrir les nostres emocions i com aquestes s’expressen en els nostres cossos.

bottom of page