CANTA CONTES

TALLERS

Aquest conte s’ha acabat!

Canta contes per prevenir les violències de gènere

Els contes són molt importants per desenvolupar el nostre potencial, però quins missatges hi ha darrera? Si ja us cansa que encara tants contes acabin igual: el noi que salva a la noia, ella que ha de ser la més bonica, etcètera. Què us sembla si us en expliquem d’altres amb cançons i molts finals possibles? Us atreviu a crear el vostre propi final?

Més enllà del blau i el rosa

Taller de canta contes coeducatius

Volem oferir un món ple de somnis i realitats més enllà dels dos colors típics del gènere! Amb aquests contes musicals acompanyarem a les criatures, a descobrir que hi ha moltes maneres de ser nena, de ser nen i altres maneres com ser nena i nen o no ser ni nen ni nena! Té bona pinta, oi?

Contes diversos

Contes per a les diversitats sexuals i de gèneres

Crearem un espai màgic entre sons i colors per descobrir diferents històries. Al Marc li agraden els espaguetis, fer castells a la sorra, ficar-se vestits i cantar cançons, el voleu conèixer? La Laura té dues mares, una la va a buscar a l’escola i l’altra la recull. A la nit sopen totes tres juntes i parlen del seu dia, voleu saber com els hi ha anat avui?

Please reload

Més enllà del blau i el rosa

Taller de coeducació a primària

  • El Marc i la Laila són nòvios! 

  • Les nenes boniques van nètes i polides...

  • Els nens no són carinyosos...

El gènere massa sovint determina a qui se li permet plorar, ballar, cridar, jugar o cuidar a més d'encorsetar les relacions entre nenes i nens...En aquest taller crearem un espai que, a partir de les nostres vivències, ens permeti veure com ens afecten aquests models de gènere i trencar amb clixés. Usarem dinàmiques participatives basades en situacions del dia a dia en què els infants fàcilment s’hi sentiran identificats. Això ens facilitarà buscar eines i estratègies amb el propi grup, per tal de transformar els estereotips i poder crèixer i viure sentint-nos més lliures.

Hi ha bromes que no fan gràcia!

Taller de prevenció del bullying

2 sessions

  • A la Irene no li ve de gust anar a l’escola, explica que ningú vol jugar amb ella i que li fan bromes que no li fan cap gràcia. Què està passant?
     

Treballarem eines necessàries per a prevenir i posicionar-nos davant d’una situació d’assetjament escolar. Ens centrarem en la cura del grup, la comunicació no violenta i la capacitat d’agència, sobretot de les persones observadores que poden contribuir a mantenir el Bullying o a parar-lo! A més, practicarem per crear relacions més amistoses i menys violentes.

A la diversitat està el gust

Diversitats sexuals i de gèneres a primària

Crearem un espai d’intimitat i confiança per reflexionar sobre com ens relacionem amb la diversitat. Està present a les nostres vides? I a la classe? És un valor? Com es reflexa als nostres grups: incloem, excloem, ens sentim lliures? Utilitzarem històries en primera persona, que ens obriran la mirada sobre les relacions, les famílies, les identitats, etcètera. 

Assagem més opcions

Transformació de conflictes i Teatre Social

  • Jana: Un altre cop? M’has pres el verd mentre l’estava fent servir!

  • Nin: Però si ja havies acabat! Sempre t’estàs queixant per tot!
     

Els conflictes formen part de la vida i poden ser oportunitats per créixer, conèixer-nos més i millorar les nostres relacions. En aquest taller aprendrem a afrontar-los més enllà dels fets concrets, anant a les seves causes. I què millor que practicar-ho a través del Teatre Social, a partir d’exemples quotidians que ens ajudin a entendre com ens sentim i buscar alternatives amb el grup?

Emocion-arte

Taller d’intel•ligència emocional

3 sessions

Quan ens posem les ulleres de les emocions s’obre un nou món on desperta la comprensió i la sensibilitat per la vida! En aquest taller aprofundirem en les emocions per desenvolupar la nostra intel·ligència emocional, que ens ajudarà a relacionar-nos des de l’empatia i expressar-nos de manera assertiva. (Seria recomanable fer els tallers de: «Jo també m’estimo» i/o «El cos batega, respira, sent i es mou» com a preparació)

Please reload

nou
nou