top of page

Educar és una tasca bonica i gratificant, alhora que complexa! Per això us proposem diferents tallers pràctics que ens aportaran eines i estratègies per afrontar temàtiques d’actualitat pel jovent, a la vegada que reflexionarem sobre el nostre rol. 

Més enllà del blau i el rosa

Coeducació a les aules

Aquest taller consisteix en una introducció a la perspectiva de gènere i de diversitat, a la tasca educativa. Partirem de la revisió dels models de gènere que totes les persones hem après, ja que si no hi posem consciència molt probablement els estarem reproduint de forma inconscient. Adquirirem eines teòriques i metodològiques per contribuir a educar a l’alumnat amb major llibertat, independentment que siguin noies, nois o no s’identifiquin amb cap d’aquests gèneres. I ho farem combinant elements teòrics, vivencials i participatius.

Parlem de sexualitat i afectivitat amb l’alumnat

Taller per abordar l’educació afectiu sexual amb joves

Com parlem de la sexualitat amb els infants i joves? Si voleu actualitzar els coneixements i adquirir noves estratègies al respecte, us oferim aquest taller per aprendre a gestionar les necessitats, dubtes i curiositats que poden aparèixer entre l’alumnat. Entenem la sexualitat des d’una perspectiva psico-social i positiva, com un procés que ens acompanya tota la vida i influeix en el nostre desenvolupament personal. Per a què aquest sigui el més respectuós, lliure i a mida possible cal un bon acompanyament des de la infància. Per això, partirem de l’autoreflexió per identificar quina visió i valors sobre la sexualitat transmetem. Avisem, aquest treball també tindrà beneficis a nivell personal! 

Al punt de mira

Taller de comprensió i prevenció del Bullying

Abordarem la problemàtica del bullying considerant totes les parts implicades: la part agressora, l’agredida i l’espectadora. Ens centrarem en l’última, on també hi entra el professorat, la qual té un gran impacte en el manteniment o canvi de la situació d’assetjament. Per això, partirem de l’autoreflexió per identificar quins valors promovem davant de les discriminacions i desigualtats. La finalitat del taller serà adoptar un paper proactiu, aportant eines i estratègies per detectar conductes violentes i sobretot prevenir-les, tot treballant la cohesió a l’aula, la transformació de conflictes i l’educació en drets humans i diversitats. 

Please reload

Els conflictes (ja) no em fan por

Taller de transformació de conflictes

Es fa difícil entrar a les aules pel nivell de conflictivitat que hi trobem? Quan hi ha tensió no sabem com abordar-ho? Volem tenir més recursos per fer front als conflictes quotidians? Us proposem aquest taller per ampliar la perspectiva envers els conflictes i dotar-nos d’eines per sostenir-los i, en el millor dels casos, viure’ls com oportunitats per créixer, conèixer-nos més (a nosaltres i a la resta) i millorar així les nostres relacions. Reflexionarem a com contribuir com a professorat a transmetre un model relacional més respectuós, pacífic i encaminat a la construcció d’una societat més justa i conscient, la qual cosa comportarà beneficis a nivell personal. 

La diversitat a l’escola i a l’institut

Taller sobre diversitats sexuals i de gèneres

Aquest taller contribueix a seguir creant espais més segurs a les escoles i instituts, on totes les persones ens puguem expressar, estimar i viure com vulguem. En les últimes dècades s’han donat avenços en la visibilitat i els drets de lesbianes, gais, bisexuals, intersexuals i trans* (LGTBI+), però sovint no es tradueixen a la vida quotidiana ja que el bullying LGTBIfòbic es segueix donant a la majoria de centres educatius, amb greus conseqüències per a tota la comunitat educativa. El professorat som peces claus per garantir la visibilitat i la lliure expressió de les diversitats sexuals i de gèneres, detectant i lluitant contra la LGTBIfòbia. En aquest taller aportarem coneixements, eines i estratègies en aquest sentit, posant èmfasi en l’autoreflexió sobre els valors que transmetem. 

Please reload

bottom of page