top of page

COEDUCACIÓ I PREVENCIÓ

DE VIOLÈNCIES MASCLISTES

INFANTS

JOVES

Més enllà del blau i el rosa

Taller de canta contes coeducatius

Volem oferir un món ple de somnis i realitats més enllà dels dos colors típics del gènere! Amb aquests contes musicals acompanyarem a les criatures, a descobrir que hi ha moltes maneres de ser nena, de ser nen i altres maneres com ser nena i nen o no ser ni nen ni nena! Té bona pinta, oi?

  

Aquest conte s’ha acabat

Taller de canta contes per prevenir les violències de gènere

Els contes són molt importants per desenvolupar el nostre potencial, però quins missatges hi ha darrera? Si ja us cansa que encara tants contes acabin igual: el noi que salva a la noia, ella que ha de ser la més bonica, etcètera. Què us sembla si us en expliquem d’altres amb cançons i molts finals possibles? Us atreviu a crear el vostre propi final?

Més enllà del blau i el rosa

Coeducació a primària

  • Hi ha coses de nenes i coses de nens? 

En aquest taller reflexionarem sobre els models de gènere que hem après i les seves conseqüències. Usarem la creativitat i el teatre per buscar-hi alternatives i crearem personatges no limitats pel gènere. També transformarem conflictes de gènere que es donin a classe, practicant l’assertivitat. 

Please reload

Només sí és sí

Taller de prevenció de violències masclistes sexuades

Les violències masclistes s'expressen per diferents canals i un d’ells és la sexualitat.

En aquest taller revisarem els estereotips de gènere relacionats amb la sexualitat i l'afectivitat, practicarem l'assertivitat i l'empatia, per conèixer i comunicar millor allò que volem o no.ç

Identificarem en què es concreten les violències masclistes sexuades per trobar estratègies que ens ajudin a combatre-les i a construir relacions lliures i apoderadores, tant en l’àmbit sexual com en tots els altres.

I la meva mitja taronja, on és?

Taller de prevenció de la violència masclista a la parella

  • I la Júlia, tampoc ve avui?

  • No, és amb el Marc... que des que estan sortint ha desaparegut del mapa!
     

Analitzarem com es construeixen les relacions de parella, centrant-nos en els elements masclistes i els provinents de l’amor romàntic patriarcal, que podrien contribuir a establir relacions abusives. Partirem de les nostres vivències per a fer un bon pas endavant en la transformació d’aquests elements i imaginarem i aportarem estratègies per construir relacions, més sanes, igualitàries i lliures de violència!

A cop de likes

Taller de prevenció de violències masclistes a les xarxes socials

Les xarxes socials són una gran eina de comunicació i interacció. Però no són neutres i tot i els seus beneficis, també s’hi reprodueixen violències masclistes, LGTBIFòbiques, racisme i altres formes d’odi, com a extensió de l’espai físic. 

Cal, doncs, fer visible aquesta realitat i aprendre a detectar quins són els mecanismes que s’utilitzen, quins missatges i conseqüències genera i trobar estratègies individuals i col·lectives per combatre-ho. En definitiva, s’acompanyarà a l’alumnat per a un ús més crític i responsable de les xarxes socials, sobretot en clau de gènere.

Més enllà del blau i el rosa

Coeducació a secundària

En aquest taller partirem de les nostres vivències per identificar quins models de gènere hem après i quines conseqüències tenen per a nosaltres i les persones del nostre voltant. Utilitzarem dinàmiques participatives i del teatre social que facilitin la reflexió a la vegada que aportin estratègies per contribuir a transformar els estereotips de gènere i així créixer i viure, sentint-nos més lliures.

Teatre-fòrum contra el masclisme i la LGTBIfòbia a les aules

Peça de teatre-fòrum, per grups grans, per sensibilitzar sobre les diversitats sexuals i de gènere i visibilitzar les pressions degut als estereotips de gènere, generant processos de mobilització del jovent, als centres educatius.

Analitzarem situacions que els i les joves es troben en el seu dia a dia, a les aules i fora d’aquestes, que tenen a veure amb la seva manera d’expressar-se, relacionar-se i els rols de gènere. I ho farem des del cos, assajant per transformar les actituds i comportaments masclistes i LGTBIfòbics i que l’alumnat esdevingui un agent de canvi.

NO i punt!

Taller d'assertivitat i autodefensa feminista per a dones joves

Ja n’hi ha prou! Fins aquí! No vull! Són frases que marquen límits, què passa quan no trobem la nostra veu per posar-los i quan malgrat els marquem no són respectats?

Crearem un espai de confiança on reflexionarem sobre les agressions masclistes i treballarem com dir NO de moltes maneres possibles. Practicarem com posar límits, verbal i corporalment i enfortirem la nostra assertivitat. Ens apoderarem col·lectivament representant situacions quotidianes i buscant estratègies alternatives amb el grup. Tot això posant èmfasi en el nostre cos i les nostres emocions, treballant especialment la calma.

Brigada lila jove

Grups feministes joves

Acompanyem en la creació i la dinamització de grups feministes joves. Aportant eines teòriques, pràctiques i emocionals per prendre consciència de les violències masclistes i LGTBIfòbiques al propi entorn. Per tal que el jovent esdevingui agent de canvi i transformació feminista, de manera autogestionada o acompanyada. 

Please reload

GRUPS DE DONES I PÚBLIC GENERAL

Juga a construir un món feminista

Fira lúdico- reflexiva feminista

Espai lúdico-reflexiu per a tots els públics amb activitats participatives al voltant dels feminismes i les diversitats sexuals i de gènere. 

Reflexionarem a través de jocs mentre passegem pel nostre municipi. Imaginarem i visibilitzarem vides lliures de violències masclistes i LGTBIfòbiques, fomentant unes relacions equitatives i sanes, mitjançant propostes interactives.

Adiós amores perros

Coaching per millorar les relacions amoroses

  • Sents malestar tant quan estàs en una relació amorosa com quan estàs solter/a? 

  • Vols gaudir més i continuar aprenent a les teves relacions amoroses?

  • Vols conèixer adquirir eines pràctiques d’autoconeixement, comunicació assertiva i gestió de les emocions des d’una perspectiva feminista? 
     

En aquest taller ens replantejarem aquestes i altres preguntes, a través de tècniques grupals de coaching. Treballarem a partir dels nostres punts forts, prenent-ne consciència i donant-los-hi importància per a empoderar-nos i caminar cap a on volem arribar.  Per adoptar una actitud activa sobre la nostra vida i les nostres relacions! Perquè volem amors lliurement escollits en les seves formes i fons. Volem amors bonics i amb gaudi! I tu, quins amors vols? Per a més informació

Please reload

PROFESSORAT I FAMÍLIES

Més enllà del blau i el rosa

Coeducació a les aules

Aquest taller consisteix en una introducció a la perspectiva de gènere i de diversitat, a la tasca educativa. Partirem de la revisió dels models de gènere que totes les persones hem après, ja que si no hi posem consciència molt probablement els estarem reproduint de forma inconscient. Adquirirem eines teòriques i metodològiques per contribuir a educar a l’alumnat amb major llibertat, independentment que siguin noies, nois o no s’identifiquin amb cap d’aquests gèneres. I ho farem combinant elements teòrics, vivencials i participatius.

Coeducant des de casa

Educant per a la igualtat i la llibertat

​En aquest taller treballarem els estereotips i la socialització de gènere des de casa, a les famílies de tots els tipus. També veurem estratègies per crear vincles saludables, entenent-los com els millors aliats per a les relacions igualitàries. I ho farem, tot combinant la reflexió teòrica amb exercicis pràctics. 

Please reload

bottom of page