top of page
Contacta’ns per trobar la teva modalitat de projecte!

Radiogràfia dels discursos juvenils

Tallers amb professorat

Elaboració de material pedagògic

PROJECTES A MIDA

laboratory.png

Servei d’acompanyament individual

Accions comunitàries 

Projectes

Aquí trobaràs alguns dels projectes que hem realitzat o realitzem o si ho prefereixes, demana'ns el teu projecte a mida! 

Alguns dels projectes que hem realitzat o realitzem

Juga a construir un món feminista

Fira lúdico-reflexiva per a tots els públics amb activitats participatives al voltant dels feminismes i les diversitats sexuals i de gènere. 

Reflexionarem a través de jocs mentre passegem pel nostre municipi. Imaginarem i visibilitzarem vides lliures de violències masclistes i LGTBIfòbiques, fomentant unes relacions equitatives i sanes, mitjançant propostes interactives.

Reapropiant-nos de les nostres vides

Aquest projecte es va iniciar al 2014 i s’ha realitzat a Barcelona, Castelló i Brighton. Consisteix en crear espais de transformació de l'estructura i la narrativa heteronormativa, on les persones LGTBI+ i les nostres històries esdevinguin les protagonistes. Per fer-ho utilitzem el coaching narratiu i les històries de vida amb persones adultes que ens identifiquem fora de la cisheteronormativitat. I en tallers participatius aprofitem la nostra experiència per poder aportar relats més diversos a les aules de secundària.

UN DIA MÉS. Teatre-fòrum contra el masclisme i la LGTBIfòbia a les aules

Peça de teatre-fòrum, per grups grans, per sensibilitzar sobre les diversitats sexuals i de gènere i visibilitzar les pressions degut als estereotips de gènere, generant processos de mobilització del jovent, als centres educatius.

Analitzarem situacions que els i les joves es troben en el seu dia a dia, a les aules i fora d’aquestes, que tenen a veure amb la seva manera d’expressar-se, relacionar-se i els rols de gènere. I ho farem des del cos, assajant per transformar les actituds i comportaments masclistes i LGTBIfòbics i que l’alumnat esdevingui un agent de canvi.

Aquesta Escola de Mares i Pares per educar en l’afectivitat i la sexualitat, és un espai per a vosaltres. Per preguntar-vos, explorar, guanyar confiança i recursos en la vostra manera d’educar sobre un tema tant transcendental com sovint tabú: la sexualitat.

 

Una proposta que escapa de receptes tancades. Que obre noves preguntes per generar mirades fresques i enriquidores i, així, trobar respostes pròpies sobre les situacions que vivim cada família.

CIRD Jove

Un servei que té com a finalitat treballar per a què les noies de Santa Coloma de Gramenet puguin gaudir d’una vida en peu d’igualtat, lliure de violències masclistes i combatre les diferents manifestacions de les desigualtats de gènere a les que s’enfronta la gent jove.

Oferim un espai d’atenció específica a les noies per abordar les problemàtiques derivades de la desigualtat de gènere i estendre la sensibilització en matèria de gènere i les aportacions del feminisme al conjunt de la gent jove. Tots els dimarts i dijous tarda.

Grups feministes joves

Acompanyem en la creació i la dinamització de grups feministes joves. Aportant eines teòriques, pràctiques i emocionals per prendre consciència de les violències masclistes i LGTBIfòbiques al propi entorn. Per tal que el jovent esdevingui agent de canvi i transformació feminista, de manera autogestionada o acompanyada. 

Adiós Amores Perros: Coaching per millorar les relacions amoroses

Es tracta d’un projecte de coaching grupal per millorar les relacions amoroses, partint d’una perspectiva feminista i interseccional. Consisteix en una sèrie de tallers on totes les sessions estan preparades amb cura i s’hi ofereix un espai obert, de confiança i sense judicis per a tu, per a nosaltres, per deixar de patir i gaudir més de les relacions que construïm.

Radiografia feminista

Es tracta d’una radiografia municipal sobre els discursos i/o actituds del jovent, en relació als feminismes i a la diversitat sexual i de gènere. Aprofitem el contacte directe amb joves a través dels tallers participatius que es realitzen al municipi, per aprofundir en els seus discursos i opinions. Aquest projecte pot ser útil per dissenyar intervencions socioeducatives de gènere ajustades al jovent del municipi. I també pot ser una contribució a diagnòstics per dissenyar plans locals LGTBI, usant un qüestionari específic en la temàtica. 

Punt LGTBI

Espai on rebre suport, recursos i informació en moments de canvis, dubtes o malestar a conseqüència de la pressió de l’heteronormativitat o els múltiples factors que s’entrecreuen amb aquestes realitats. És un espai dedicat a fer front als reptes individuals que l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia... poden suposar: LGTBIQfòbia interioritzada, baixa autoestima, encarar situacions d’assetjament, sensació d’estranyesa, dificultat per connectar-se amb qui ets o amb el que vius… Permet aprofundir i donar continuïtat a les activitats relacionades que es porten a terme als centres educatius.

Please reload

bottom of page