top of page

RECOMANACIONS PER SANTA JORDINA


Avisem, no ha estat fàcil triar!

Però ho hem aconseguit, una mica de tendresa, dibuixos, molta política i alguna novela.

Aquí us presentem els llibres que hem escollit per recomanar-vos aquest nou any!


Maria: “Judith Fürste” d’Adda Ravnkilde.

Retrata estupendament les obligacions d’una jove del segle XIX orgullosa i ansiosa de llibertat. És un llibre tendre i punyent, però et deixa un bon regust!


Mar: “Juegos reunidos feministas”, de Patricia Escalona, il·l. d’Ana Galvañ.

És una proposta original, divertida i pràctica per parlar, discutir animadament o fer autoreflexió sobre els efectes quotidians del patriarcat. Per a tots (o molts) nivells de feminismes!

Imagineu la següent escena: una conversa amb una persona “incrèdula” de l’existència del masclisme en el dia a dia, no vols malgastar saliva, així que li mostres uns quants exemples gràfics a través d’un “troba les 7 diferències”. HUMOR SÍ, LLUITA TAMBÉ!


Emi: La saga “Dos amigas”, d’Elena Ferrante.

Està molt ben escrita i narra la vida de dues amigues al Nàpols en l'època de la postguerra i de com la seva amistat mai es trenca encara que tenen vides i situacions personals molt diferents. També reflecteix molt bé quina era la situació de les dones en aquella època (el seu paper secundari, la no possibilitat d'estudiar, el maltractament...). Han fet la serie que es pot veure a HBO i que també us recomano perquè és un calc del llibre.


Laura: “La palabra más sexi es si!”, de Shaina Joy Machlus i trad. de Núria Curran.

Per la necessitat de seguir treballant en el tema dels límits, del consentiment, del desig i fer-ho des d'una perspectiva inclusiva com ho fa Shaina Joy Machlus. Un dels aspectes que més m'ha agradat és com aborda els temes més bàsics i quotidians de manera propera i donant-los-hi la importància que tenen. Alhora que reflexiona sobre els casos més visibles o de violències sexuals més punyents. No dic més, és de total actualitat, us el recomano!!


Noe: "Geografía de mi cuerpo", d’Ana G. Aupi.

M'ha agradat perquè l'autora escriu amb les entranyes sobre les violències que els cossos i la terra pateixen, i amb la mateixa força visceral em transmet les ganes de lluitar per defensar la terra i qui hi viu respectant-la. Aquest llibre ha estat editat per l'editorial que en formo part: Veus amb veu.


Mar Arnau: “A la conquista del cuerpo equivocado" de Miquel Missé.

Un llibre per repensar el concepte de gènere i la percepció del propi cos. En un moment on la qüestió trans és de plena actualitat, Missé planteja reflexions molt necessàries que, més enllà de la identitat de qui el llegeix, aporten una mirada àmplia i subversiva que sens dubte no deixa indiferent.


Tay: "Amors sense casa", de Sebastià Portell.

Us volia recomanar aquest llibre que estic llegint just ara, és una antologia poètica lgbt en català.


Judit: “El buit”, d’Anna Lienas.

Visualment és molt bonic i tendre i si tens un mal dia, t'ajuda a veure que tot es transforma d'una manera amorosa.


Marina: “Receptes de pluja i sucre”, de Mònica Gutiérrez Serna.

És una molt bona barreja entre fantasia i realitat. Descriu les emocions d'una manera molt màgica.


Entrades destacades
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Entrades recents
Arxiu
Buscar por tags
Segueix-nos
  • Negro Facebook Icono
  • Negro del icono de Instagram
  • Negro del icono de YouTube
bottom of page