top of page

Drag què? DRAG QUEER!

Potser hauràs sentit alguna vegada el nom drag king o drag queen... Es tracta de persones que, amb la vestimenta i l'actitud, performen un gènere diferent al seu, barrejant art i ofici.


QUÈ FAREM?


Un taller drag és un espai, poc teòric i molt pràctic, on col·lectivament explorarem el tema de la identitat i de l'expressió de gènere (és a dir com ens expressem i ens veuen: de forma femenina, masculina, andrògina...).


Ho farem amb dinàmiques teatrals i amb jocs, individuals i de grup, que ens ajudaran a donar vida a una part de la nostra personalitat que coneixem poc. Escollir un nom, una professió, una forma de parlar o de vestir...Ens donarem permís per ser un altra persona durant algunes hores!


QUÈ ACONSEGUIREM?


Explorar els estereotips de gènere relacionats amb la nostra identitat, per guanyar consciència a la vida diària respecte quines accions realitzem i quines reprimim o són menys habituals per a nosaltres, degut als mandats de gènere.


Prendre consciència d'això ajuda a decidir si ens agrada com ens presentem al món o si, en canvi, reproduïm certes maneres perquè és allò que s'espera de nosaltres. En tots els casos, es tracta de sentir-nos més lliures, escollint què ens ajuda al nostre dia a dia i què esdevé un pes.


A QUI VA DIRIGIT?


Poden participar a aquest taller totes les persones, trans* o cis: persones que es consideren dones o no binàries, de gènere fluid, homes, etc. L'únic que necessitem és la curiositat, les ganes d'explorar i de compartir un espai d'assaig des del respecte.


Hem decidit dir-li queer per donar la benvinguda a totes les identitats que vulguin participar i explorar. I per portar l’experimentació, per a qui vulgui, més enllà de les categories dona i home.


QUÈ HEM DE PORTAR?


Per participar, hauràs de portar roba d'un gènere o d'una expressió de gènere que desperta la teva curiositat i que habites poc en el teu dia a dia. Per exemple: sóc una dóna molt “masculina” i m'agradaria saber com se sent viure a la pell d'una senyora pija. O sóc una noia amb una expressió neutra i m'agradaria experimentar una identitat o expressió masculina.


Si et ve de gust, porta més roba de la que faràs servir, per poder compartir-la amb les companyes i crear un armari col·lectiu on totes puguem trobar un atrezzofabulós!


PROPER TALLER?


- 12 de desembre de 17'30 a 20'30h a la llibreria Prole (C. Borrel 100).

- 17 de desembre de 17’30 a 20’30h (lloc per confirmar).


És gratuït, però la inscripció és necessària -> formacio@enrutat.org


T'HI ESPEREM!

Comentários


Entrades destacades
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Entrades recents
Arxiu
Buscar por tags
Segueix-nos
  • Negro Facebook Icono
  • Negro del icono de Instagram
  • Negro del icono de YouTube
bottom of page